16.3.2013

Ravintola Suuri Tang

Rakkaani oli syntymäpäiväsankari. Tätä piti juhlistaa. Etenimme perinteisen kaavan mukaan ja menimme ulos syömään. Haaveenamme oli mennä erääseen Lahtelaiseen Välimerenravintolaan, mutta ikävä kyllä, tämä oli remontin takia suljettu. Etenimme siispä vielä perinteisemmän kaavan mukaan ja menimme yhteen suosikkiravintolaamme Lahdessa. 

Suuri Tang on sellainen herkullinen, viihtyisä kiinalainen ravintola. Monen monta vuotta olen siellä jo käynyt (ainakin viisi) ja aina viihtynyt. Hinta-laatu-suhde on mielestäni mainio ja ruuat on hyvän makuisiakin. Ja annokset isoja. Sopii tällaiselle köyhimykselle. Hyvä paikka mielestäni.

Minä otin ruokalistalta friteerattua kanaa ja riisiä. Pettämätön klassikko. Rakkaani sen sijaan otti härkää ja kiinalaisia sieniä, mutta kun sain kameran käteeni, ei hänen annoksensa ollut enää kuvauskelpoinen.




 Annokset ovat muinoin olleet pienempiä, mutta mielestäni (varmasti myös monen muunkin mielestä) kasvaneet. Ehkä ovat sitten ihmisten mahatkin.  En tiedä välittyykö katsojalle, mutta aterian mittasuhteet todella olivat suuret!

 Pöydässä oli tulppaani. Otin siitä kuvan, kun se ei ollut mikään tekokukka, vaan ihan oikea kukka! On nähty Suuressa Tangissa niitä muovisiakin..



 Tässä minä. En kovin mietteliäänä, kun mielessä vain ruoka. Hyvin iloisena ja kylläisenä kylläkin. Hihii...



 Ei jäänyt kovin kummoista summaa aterialle. Kuten yleensäkin ravintolaillallisiin sisältyy alkupala, niin Suuressa Tangissakin saa myös hakea salaattipöydästä jotain, vaikka patonkia, oliiveja ja voita. :)




 Lopuksi vielä maaliskuisen kevätillan Lahti. Jouluvalot näyttäisi vielä olevan Rauhankadun Mariankadun puissa, mutta ne ovat silti kauniit. Kiitos Lahti, kun et ole ottanut niitä vielä pois. Piristävät. (Taustalla takana näkyy Ristinkirkko)


Ikävä kyllä Suuri Tang on ollut kovin hiljainen viimeaikoina (toivon, että kotiinkuljetuspalvelu on syypää siihen ja lounasaikana kauppa kävisi). Usein siellä käydessäni, olen seurueeni kanssa kuulunut raflan ainokaisiin asiakkaisiin. Tänäänkin kävi niin, että astuessamme ovesta sisään olimme ainoat asiakkaatKuitenkin, ravintolan onneksi: paikalle saapui ystävysjoukko nuoria ja iloisia ihmisiä, jotka olivat hyvin iloisia ja söivät ja joivat hyvin paljon.  Meidän epäonneksemme: iloinen ystävysjoukko istuutui viereiseen pöytäämme ja piti kovaa meteliä ja kertoi kovaan ääneen kummia juttuja. Onneksi saapuivat silloin, kun olimme jo lopettamassa ruokailua. Muutoin olisin saattanut kertoa heille, että heidän ilonsa ei ainoastaan näy vaan myös kuuluu hyvin pöytäämme. Mutta ymmärrän yskän, Suuri Tang aiheuttaa myös minussa samanlaisia ilonpurkauksia.

   
 Tässä vielä yhteystiedot ja kaunis servetti.



Lahtelaiset kiinalaisen herkun ystävät! Älkää antako Suuren Tangin virua yksin hiljaisuudessaan, vaan menkää ja täyttäkää sen ruokasali iloisilla ihmisillä ja kassa kilisevillä kolikoilla. Olisi sääli, jos näinkin hyvä ravintola kokisi kurjan kohtalon. Tässä minun ilosanomani tälläkertaa.  Olen niin iloinen, onnellinen ja kylläinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti