30.10.2013

Kotona



Kerran sattui niin että vieraita tuli kylään. Tai no, tuttujahan he olivat, mutta kylässä. Leivottiin, kokattiin, syötiin, nautittiin, juteltiin. Se tapahtui silloin 20.10.2013.

Keksiä ja kasvispitsaa, tietty. Tämmöistä täällä. Mitäpä siellä?























200g valkosuklaata
n. 100g kuivattuja karpaloita (löytyy helpoiten&halviten Lidlistä)
150g voita
2dl ruokosokeria
1.5 dl tavallista sokeria (tai yht 3.5 dl mitä tahansa sokeria fariinista tavalliseen, ei väliä mitä)
2 kananmunaa
5.5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa


1) vaahdota huoneenkämpöinen voi ja sokerit
2) lisää yksitellen huoneenlämpöiset munat
3) lisää kaikki muu. Suklaata tulee 200g mutta kuivattujen karpaloiden määrän voit silmätuntumalla päättää itse
4) kuumenna uuni 200 astetta ja viilennä taikina sillä välin jääkaapissa
5) lisää noin lihapullan kokoiset taikinapallot leivinpaperille. Yhdelle pannulle mahtuu noin 9 kpl keksejä, sillä ne leviävät paistamisen aikana. taputtele hieman matalammiksi taikinapalloja ja paista 12-14 minuuttia.


Ps. Pahoittelen kuvien SURKEAA, AIVAN VITUN SURKEAA, laatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti