26.10.2018

Lohtua piemeisiin iltoihin



Viimeisin muistiinpanoni oli ehkä hieman liian raju. Vaikka ihan tosi, ei yhtään hullumpi vaihtoehto ilmasto-ongelmien ratkaisemiseksi.

Taannoin kuitenkin osasin vielä nauttia elämästä, heh, ja valmistin ruuaksi muutakin kuin raakaa kotimaista perunaa. Jaoin reseptin facebookissa, ja on tarpeen laittaa se muistiin tännekin, sillä miksipäs ei.

Seuraavaksi siis:

Energiaa pimeneviin iltoihin:

Pilko puolikas kaali pieniksi suikaleiksi (tai kokonainen, jos siltä tuntuu). Pilko yksi sipuli samoin. Laita sipuli-ja kaalihakkelus pannulle kuullottumaan, hieman ruskistumaan, melkein kypsäksi, kaveriksi reilu loraus oliiviöljyä. Keitä riisiä, yksi desi varmasti riittää. Kaada pannulle kaalin ja sipulin sekaan liraus tummaa siirappia, heitä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria. Nakkaa joukkoon paketillinen Härkistä. Sekoittele seosta mukavasti käännellen ja kauhoen, laita kypsät riisit mukaan melskeeseen. Tuuppaa koko sötkötys paistovuokaan. Kaada paistinpannulle hieman vettä (noin 3,5-5 dl) ja pyöräytä loputkin kaalisuikaleet ja Härkikset veden mukana vuokaan muiden kanssa. Lirauta vielä siirappia joukkoon muhimaan. Paista koko helahoito uunissa, noin 170 asteessa lähes 50 minuuttia, tai siten että vesi on vuoasta melkein haihtunut. Halutessasi voit jättää vielä jälkilämmöille muhimaan.
Kas näin. Vegaaninen kaalilaatikkosi on valmis. Ota sitä lautaselle ja kauho suuhun lusikkaa apuna käyttäen. Anna sen lempeyden ja pehmeyden ravita ja voimistaa kehosi temppeliä näinä raskaina aikoina, jolloin iltojen hämärtyessä muistelemme mennyttä kaikkien aikojen hellekesää. Juo ruokajuomana lasi raikasta vettä, tai mitä vain.

Nauttikaa elämästä, ystävät! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti